BITTORRENTS.RO
BITTORRENTS.RO Games / Movies / Music / TV / Sport / Applications / Others
Lista Forumurilor Pe Tematici
BITTORRENTS.RO | Inregistrare | Login

POZE BITTORRENTS.RO

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
bruneta_ta_us pe Simpatie
Femeie
25 ani
Giurgiu
cauta Barbat
25 - 52 ani
BITTORRENTS.RO / SOFTWARE / Google omagiaza Catedrala Sfantul Vasile din Moscova  
Autor
Mesaj Pagini: 1
admin
Administrator

Inregistrat: acum 15 ani
Catedrala Sfantul Vasile din Moscova este omagiata de catre Google printr-o pictograma stilizata care repreinta Sfantul lacas de cult Ortodox din Piata Rosie. Catedrala Sfantul Vasile se afla in Piata Rosie din Moscova.

Catedrala Sfantul Vasile se afla in Piata Rosie din Moscova. Din punct de vedere turistic, aceasta catedrala, reprezentativa pentru intreaga Rusie, constituie punctul central al Moscovei. Stilul pur rusesc si culorile vii ce o imbraca, atat in exterior cat si in interior, o fac unica in lumea crestina si nu numai. Piata Rosie este cea mai cunoscuta piata a orasului, ea separand Kremlinul, fosta resedinta imperiala, in prezent sediul presedintiei ruse, de zona comerciala Kitay-gorod. Din Piata Rosie pornesc toate drumurile principale ale orasului, aceasta fiind considerata nu numai centrul Moscovei, ci si centrul Rusiei.

Catedrala Sfântul Vasile Blajenâi (rusă Храм Василия Блаженного) sau „Собор покрова Богородицы на рву” este situată în Piaţa Roşie din Moscova, Rusia. Monumentul este un simbol al oraşului. Biserica adăposteşte mormântul Fericitului Vasile (sec. al XV-lea), care este patronul catedralei.

Istoria catedralei Sfantul Vasile din Moscova începe prin anul 1552 când a fost construită Biserica Sfânta Treime în semn de recunoştinţă pentru victoria armatei ruse împotriva tătarilor din hanatul Kazan. La început biserica a fost construită din lemn, pe locul ei fiind construită catedrala, între 1555-1561[1], în timpul lui Ivan cel Groaznic.

храм Василия Блаженного Basilius-Kathedrale Sfantul Vasile din Moscova Храм "Свети Василий Блажени" stbasilscathedral


pus acum 12 ani
   
admin
Administrator

Inregistrat: acum 15 ani
vvv

google omagiaza catedrala sfantul vasile din moscova vvv

47.5KB


pus acum 12 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la